miercuri, 20 mai 2015

Cheesecake fara coacere

Un dulce usor, rapid pentru a sarbatori cei 20 de ani alaturi de Ovi al meu.



Ingrediente:
- 300 g biscuiti digestivi
- 150 g unt
- 200 g zahar
- 200 g mascarpone
- 500 g ricotta
- 300 g frisca
- 10 g gelatina
- zeama si coaja de la o lamaie

Pentru topping:
- 500 g fructe de padure (ale mele au fost congelate)
- 150 g zahar

(Update: cantitatea de zahar poate fi chiar injumatatita si tot delicios ramane.)
Biscuitii se zdrobesc in robot, apoi se mixeaza cu untul rece taiat cubulete. Se aseaza intr-o forma rotunda cu margine detasabila (pe fundul careia am pus o folie alimentara) de 26 cm apasand bine cu dosul unei linguri sau cu podul palmei. Se da la rece.

Coaja de lamaie (rasa) se pune la fiert cu 150 g zahar si 50 ml apa pana obtinem un sirop. Eu am folosit un vas ceramic pentru a impedica zaharisirea pe margini.  Turnam apoi zeama de lamaie peste el si omogenizam bine (il mai si racim astfel). 

Ricotta se amesteca cu mascarponele, apoi cu frisca batuta bine. Gelatina se pune la inmuiat cu 100 ml apa rece. Dupa ce se umfla se aduaga restul de 50 g zahar si se incalzeste pana acesta se topeste. Se toarna apoi in crema impreuna cu siropul de lamaie si se mixeaza bine. Crema astfel obtinuta se pune peste blatul de biscuiti. Cheesecake-ul se tine la frigder pana a doua zi cand cu ajutorul unui cutit umed il desprindem de marginea detasabila si-l asezam pe platoul de servire.

Toppingul: fructele si zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul (si se dezgheata fructele daca aceste sunt inghetate) si se toarna generos (direct in farfurie) peste feliile de cheesecake.



Bun, bun....


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu