Ingrediente
- 500 g faina
- 370 ml apa calduta
- 15 g drojdie proaspata
- o lingurita de miere
- o lingurita de sare
Se dizolva drojdia in apa calduta, apoi se adauga mierea. Faina se pune intr-un vas suficient de mare pentru a lasa aluatul sa dospeasca in el. Se face o adancitura in mijloc si se toarna amestecul lichid. Amestecam bine cu o lingura mare, de exemplu, si, dupa ce s-a omogenizat, adaugam sarea, apoi amestacam din nou. Se pudreaza cu faina, se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit o ora - o ora si jumatate, pana isi dubleaza volumul.
Se tapateaza o tava cu hartie de copt si se rastoarna usor aluatul in ea fara a-l "da peste cap" pentru a nu-si pierde aerul din el. Tava se pune in cuptorul (preincalzit la 200 de grade) pentru 40 de minute.
Dupa ce s-a copt, am stropit-o cu putina apa si am acoperit-o iar cu un prosop deoarece mi s-a parut cam tare coaja.
Cum ziceam, paine simpla, rustica, mai putin aspectuoasa comparativ cu altele pe care le fac, dar foarte buna.
Reteta inspirata de pe blogul Laurei Adamache.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu