luni, 24 septembrie 2012

Piept de pui cu cascaval

Am mai zis ca uneori inventez retete asa, din mers, dupa ingredientele pe care le am la dispozitie. Astfel, cu putin ajutor din partea spatiului virtual (ce pretentios suna, nu?), in mai putin de 10 minute (daca nu socotim timpul petrecut in cuptor) am obtinut acest piept de pui cu cascaval afumat. 

Ingrediente:
- un piept de pui
- 100 g cascaval afumat
- 100 g smantana grasa 
- 2 catei de usturoi
- unt
- pesmet
- sare, piper
- rozmarin


Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie bucati mai mari. Mie mi-au iesit 6 bucati. Un vas termorezistent se unge cu unt si se tapeteaza generos cu pesmet. Se aseaza bucatile de pui, se presara cu sare si piper (eu am pus alb). Deoarece mie imi place rozmarinul m-am gandit ca nu are ce sa strice putin, asa ca am pus printre bucatile de carne si cateva crengute de rozmarin (uscat deoarece nu aveam verde). Deasupra se pune un sos facut din smantana si cateii de usturoi zdrobiti, sos care se acopera cu feliile de cascaval.  




Se da la cuptor la 180 de grade pentru 40 de minute, pana se rumeneste putin deasupra.


Noi l-am savurat cald, alaturi de o salata de rosii din gradina.



O cina pe cat de rapida pe atat de delicioasa.
Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu