miercuri, 14 noiembrie 2012

Pasta de masline

Aveam mai multe masline kalamata (destul de moi pentru gustul meu) si m-am inspirat de pe culinar.ro pentru ceea ce s-a dovedit a fi un deliciu pe baza de masline si avocado. Aveti insa grija ca avocado sa fie copt, adica putin moale la cumparare, altfel nu se poate face pasta. O reteta binevenita acum ca incepe postul Craciunului.



Ingrediente
- 200 g masline kalamata fara samburi
- un avocado
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline
- putin cimbru uscat (optional)
- sare (numai daca maslinele nu sunt sarate) 

Se pun toate ingredientele in blender si se mixeaza pana se fac pasta. Daca maslinele sunt destul de moi (cazul meu), se poate face aceasta operatiune si pasandu-le cu furculita (caz in care, binenteles, zdrobim usturoiul separat - ca pentru mujdei). Gustam mai intai pasta obtinuta si abia dupa aceea hotaram daca mai trebuie sa adaugam sarea. Se pastraza la frigider in recipient inchis bine.

Se serveste cu paine prajita sau biscuiti crackers (reteta pentru cei facuti in casa - curand).
Foarte buna pentru o cina, gustare, chiar un mic dejun daca nu va deranjeaza usturoiul.



Pofta buna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu