marți, 28 februarie 2023

Tarta cu mere si nuci

Un semidulce, foarte rapid, bun, bun, cu aluat fraged, fara unt (deci nu trebuie sa stea la rece). 




Ingrediente:

- 2 oua

- 100 g zahar

- 80 g ulei

- 10 g praf de copt

- 350 g faina 000

- 250 g gem (de portocale, lamaie etc, ceva parfumat)

- 3-4 mere medii

- 80 g nuci (sau alune, migdale etc)


Se amesteca bine ouale cu zaharul, uleiul, apoi se adauga praful de copt si faina (putin cate putin). Obtinem un aluat pe care-l framantam usor doar atat cat sa se omogenizeze compozitia si nu se mai lipeste de degete. Se intinde pe o foaie de hartie intr-un start de aproximativ jumatate de cm si se pune in tava rotunda/forma de tarta de diametru aproximativ 28 cm.

Ungem bine aluatul cu strat de gem. Eu am folosit doar gemuri "exotice" (limone di Sicilia, bergamota, portocala etc - cumparate de la Lidl - deoarece imi place cum se simte aroma la final) insa poate fi folosita si o dulceata de piersici, caise. Se presara apoi nucile maruntite (migdale, de aceasta data).

Merele se decojesc si se feliaza, cat mai subtire posibil, apoi se aseaza peste aluat, ceva de genul:

Pensulam peste mere cu putin gem, subtiat cu apa daca e prea gros.

Se da la cuptor, preincalzit, la 180 grade pentru 30 minute si se obtine cam asa ceva


Delicios!

Sursa de inspiratie



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu