marți, 8 mai 2012

Cartofi aromati la cuptor

Iarasi revenim la categoria cina rapida. Rapid e un fel de-a spune, deoarece intr-adevar dureaza doar 15 minute sa pregatim totul insa, pana la a ajunge in farfurie, mai trece o ora.


Am folosit
- 1 kg cartofi roz
- 50 g unt
- 3 linguri ulei de masline
- 50 g cascaval afumat
- sare
- plante aromatice uscate

Se curata cartofii de coaja, se spala, apoi se sterg si se taie in doua pe lungime. Incercati sa alegeti cartofi de dimensiuni asemanatoare - pentru a se face in acelasi timp si nu foarte mari, mai degraba medii, deoarece se coc mai repede.


Se feliaza fiecare jumatate astfel obtinuta in fasii de 1-2 mm, astfel incat lama cutitului sa nu ajunga chiar pana pe partea de jos a cartofului ci sa ramana partea de jos intreaga. Cum puteti face asta mai simplu: asezati de-o parte si de alta a jumatatii de cartof cate un bat pentru frigarui. Astfel, atunci cand taiati, cutitul se va opri la nivelul batului, nu va ajunge pe blatul de lucru.


Cartofii astfel pregatiti se aseaza unul langa altul in tava cu care vor fi pusi la cuptor.
Se topeste untul, se amesteca cu uleiul de masline si cu sarea si se pensuleaza bine cartofii. Se presara apoi peste ei amestecul de plante aromate. Rasnita mea si-a facut si de aceasta data datoria. Eu folosesc un amestec de cimbru, busuioc, oregano, frunze de patrunjel si telina, insa el poate varia dupa preferintele fiecaruia.


Se pun la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru o ora. 
Dupa o jumatete de ora, se scoate tava si se pensuleaza din nou catofii cu amestecul de unt si ulei ramas. Dupa alte 20 de minute se presara peste cartofi cascavalul ras marunt si se mai lasa inca 10 minute la cuptor pentru a se rumeni usor.


Pot fi serviti ca atare sau ca garnitura langa un gratar si un pahar de bere rece.   

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu