luni, 25 iunie 2012

Cornuri pufoase cu cascaval

Fac doua tipuri de cornuri pufoase: dulci si sarate. Aceasta este una din retete (versiunea sarata), cea preluata de la Laura Adamache. In reteta originala se foloseste drojdie uscata. Mie nu mi-a placut cum a crescut alualtul cu drojdie uscata asa ca, pentru a nu avea emotii, folosesc drojdie proaspata.


Asadar, pentru 16 bucati (generoase) avem nevoie de:
- 500 g faina
- 100 ml apa
- 150 ml lapte
- 50 ml ulei
- 1 galbenus
- 25 g lapte praf 
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lingurita zahar
- 2 lingurite sare
- cascaval
- mac
- pt.uns 3 linguri lapte si o lingura ulei

Se amesteca faina cu laptele praf. Se face o adancitura in mijloc si se pune drojdia faramitata. Se incalzeste putin apa, laptele si zaharul apoi se toarna cate putin peste drojdie amestecand si cu faina. Adaugam uleiul, galbenusul si sarea si faramantam pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.  
Se lasa la dospit aproximativ o ora, ferit de curenti, pana isi dubleaza volumul.


Se imparte aluatul in doua si se intinde fiecare jumatate intr-o foaie groasa de 0,7 cm, foaie care se taie in opt triunghiuri (ca mai jos).


Eu am preferat sa rad si niste cascaval in aceasta etapa. Reteta initiala nu presupune asta. Se ruleaza cornurile si se asaza pe foaie de copt unde mai raman inca o ora la dospit.


Dupa aceasta, se ung cu amestecul de lapte si ulei, eventual se presara mac, susan, se mai rade cascaval etc si se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade, pe treapta a doua de jos in sus, pentru 15 minute.


Sunt bune atat calde cat si reci. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu