luni, 25 iunie 2012

Fursecuri cu unt

A venit si vremea fursecurilor. Si asta deoarece avem in fata un drum lung, de concediu.



Ingrediente pentru 50 de bucati:
- 150 gr unt
- 200 gr faina
- 80 gr zahar fin
- 1 ou
- arome (eu am pus coaja de lamaie si cardamon)

Se amesteca cu mixerul untul moale si zaharul. Apoi se adauga oul, aromele si faina. Cand totul este bine   amestecat rezulta un aluat moale care se pune intr-un pistol pentru fursecuri sau, in lipsa acestuia, intr-un cornet, intr-o punga careia i se taie un colt si se fac diverse forme  forme direct pe hartia de copt.



Binenteles, au iesit unele mai mari si altele mai mici, dupa cat de "fina" era apasarea mea pe manerul pistolului.  
Se pot pune la mijloc nuci, stafide sau bucati de rahat. Se dau la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 15 minute.
Cand se scot, caldute fiind, se pot pudra cu zahar sau, dupa ce s-au racit, cu galzura.



Deoarece eu trebuia sa le iau la pachet, le-am pudrat doar cu zahar.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu