sâmbătă, 23 iunie 2012

Oua in paine

Intamplarea a facut ca atunci cand tocmai ma saturasem de traditionala omleta sau traditionalele oua ochiuri sa dau peste acest mod de-a gati ouale. Si acest lucru s-a intamplat chiar de doua ori in aceeasi zi: am vazut pe reteta pe net si seara intr-un film. Concluzia: la noi in casa nu se mai fac oua ochiuri sau omleta, ci doar in paine.

E recomandat a se folosi painea tip toast, dar noua nu ne prea place acest tip de paine asa ca folosim franzela normala si e foarte bine si asa.
Se decupeaza mijlocul feliei de paine


Intr-o tigaie antiaderenta se pun 2-3 linguri ulei de floarea soarelui si cand acesta s-a incins se pun feliile de paine decupate (una, doua in functie de cat de mare e tigaia), iar in centrul lor se toana cate un ou spart.


Se lasa cam jumatate de minut, pana cand se coaguleaza in mare parte albusul, apoi se intorc cu mare grija cu ajutorul unei palete astfel incat sa nu se desfaca oul din felia de paine. Dupa ce se intorc se pune peste ele putin sare, boia si condimente dupa gust (eu am rasnit cate putin din amestecul de ierburi aromate). 
Se servesc fierbinti...


... si, cu toate ca sunt de fapt niste oua ochiuri, parca e totusi altceva.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu