marți, 28 august 2012

Supa crema de dovlecel

Inca nu s-a terminat sezonul dovleceilor asa ca iata-i pusi in valoare intr-o noua reteta. 
Sincer nu m-as fi gandit ca o supa crema poate fi asa gustoasa, insa eu zic ca macar odata merita incercata, facuta sau cu busuioc sau cu marar, in functie de aroma care vi se potiveste. Alegerea a fost grea, dar (si de aceasta data) mararul a iesit castigator in cazul meu.   



Ingrediente
- 3 dovlecei medii (sau 2 mai mari)
- 3 cartofi medii
- 3 morcovi
- o radacina de patrunjel (nu mare)
- o ceapa
- 100 g smantana
- 25 grame unt
- 2 linguri marar proaspat (sau busuioc) tocat marunt
- sare, piper
- lamaie (optional)

Legumele se spala, se curata si se taie grosier. Se pun la fiert intr-un litru jumatate de apa (sa fie acoperite complet de apa). Dupa ce sunt fierte se zdrobesc cu blenderul, apoi se adauga smantana, untul si busuiocul (mararul - in cazul meu). Potrivim de sare si piper (dupa gust), eventual putina zeama de lamaie.
Se serveste cu crutoane. Aromata si delicioasa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu