luni, 27 august 2012

Chec aperitiv

S-a racorit bine afara (chiar prea bine pentru gustul meu) asa ca m-am reintors, cu drag si dor, in bucatarie. Sa nu va inchipuiti ca in bucataria mea ar fi prea cald pentru a gati, dar era asa de bine de stat la soare prin curte... 
Checul aperitiv mi se pare o idee buna si pentru cina, nu doar ca aperitiv (cum ii zice si numele) asa ca l-am executat fara sa stau prea mult pe ganduri.


De prin bucatarie am adunat:
- 5 oua mari
- 150 g faina
- 300 g sunca
- 100 g telemea
- un ardei rosu si unul verde
- 100 g masline negre fara samburi
- 1 praf de copt (10 g)
- o lingura marar tocat (proaspat)
- sare, piper

Se bat ouale bine, apoi se aduga faina si praful de copt. Urmeaza sunca si ardeiul taiate cubulete, maslinele rondele, telemeaua rasa si mararul tocat marunt. 
Se toarna compozitia intr-un vas de jena de dimensiuni 18 x 30 cm (sau intr-o tava de chec) uns cu putin ulei. Se coace la 180 de grade timp de 35 minute, pana se rumeneste usor la suprafata.



Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu