luni, 26 noiembrie 2012

Cornuri pufoase - "Pariziene"

O alta versiune de cornuri pufoase (cred ca am o obsesie), dar sunt bune cat mai multe retete, ca sa poti alege pe care o faci (in functie de materia prima pe care o ai la dispozitie). Reteta am gasit-o pe forumul de pe artaculinara.com si, daca bine imi amintesc, cornurile astfel obtinute se numesc pariziene.



Ingrediente:
- 500 g faina
- 250 ml kefir
- 150 ml ulei
- 34 g drojdie proaspata
- un ou
- o lingurita sare
- o lingurita zahar (doua - daca facem varianta dulce)
- un galbenus+o lingura de lapte (pentru uns)

Kefirul se incalzeste putin (sa fie caldut, doar) si se dizolva drojdia in el. Adaugam restul ingredientelor (mai putin faina) si amestecam dupa care incepem sa incorporam faina. Daca alatul obtinut e prea lipicios, mai punem putina faina astfel incat sa-l putem framanta fara a se lipi de mana. Oricum e un aluat unsuros si  mai moale. Il lasam apoi la dospit pentru circa 30 de minute (acoperit binenteles), dupa care il impartim in 10, punem umplutura (telemea si seminte neprajite de floarea soarelui, in cazul meu) si-l modelam ca in imagini. Se ung cornurile obtinute cu galbenus de ou si le mai lasam 10 minute in tava, pe hartie de copt, la dospit. Evident, la mine au fost puse pe foaia de silicon, direct pe gratarul de la cuptor.  



Se pun apoi in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute, pana se rumenesc frumos.


Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu