miercuri, 1 aprilie 2020

Sote de ciuperci

Ceva simplu, asa ca de carantina 😏




Ingrediente:
- 1 kg ciuperci champignon
- 75 g unt
- 4 catei de usturoi
- o legatura patrunjel
- un fir de ceapa verde (optional)

Se curata ciupercile (ale mele au stat doua zile in frigider, asta e carantina, asa ca am aruncat coditele) - eu le inlatur totdeauna pielita de deasupra, si se taie in opt daca sunt mai mari sau in patru daca sunt medii. Intr-o tigaie cat mai mare, se pune untul impreuna cu usturoiul taiat marunt si partea alba de la ceapa taiata rondele. Cand untul e topit se adauga ciupercile si se acopera tigaia cu capac pana ciupercile isi lasa apa. Dupa aceea se inlatura capacul si se mai lasa ciupercile pe foc pana scade apa din tigaie, amestecand din cand in cand. La final se adauga patrunjelul taiat marunt si coditele verzi de la ceapa.
Se poate servi ca atare sau ca garnitura la friptura.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu