duminică, 27 noiembrie 2022

Salata de fenicul, portocale si rodie

O salata de iarna, crocanta, plina de arome, care merge foarte bine mancata ca atare, ca aperitiv sau chiar langa o friptura. 


Ingrediente pt 2 portii:

- jumatate bulb de fenicul

- o portocala

- 2 linguri seminte de rodie

- o lingura nuci (seinte de pin, nuci maruntite, migdale felii - orice va inspira)

Dresing din: o lingura ulei de samburi de struguri (sau de masline, daca va place), o jumatate lingurita mustar Dijon, o lingurita sos de rodie, sucul de la portocala din salata, sare si f putin piper.

Feniculul se taie felii subtiri (se maruntesc separat si frunzele).

Portocala se fileteaza (adica se curata inclusiv pielita alba de pe felii), se stoarce usorin pumn (folosim sucul la dresing) si se taie cubulete.

Intr-un bol suficient de mare se pune fenicului feliat, cubuletele de portocala, nucile maruntite (eventual si usor prajite) si semintele de rodie.

Intr-un borcanel cu capac se pun toate ingredientele sosului apoi se pune capacul si se agita bine pentru omogenizare. Cand s-a omogenizat, se toarna in bol peste restul ingredientelor si se amesteca usor. Presarati apoi deasupra frunzele de fenicul maruntite.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu