sâmbătă, 20 noiembrie 2021

Rulouri daneze cu crema de vanilie si stafide

Ceva rapid, pufos, usor dulce, cu ingredinete pe care le avem oricand la indemana.



Ingrediente pentru 22-24 buc:  
Aluatul
- 550-600 g faina
- 1 ou
- 12 g drojdie proaspata
- 80 g zahar
- 60 g ulei
- 250 ml lapte
- coaja rasa de la jumatate de lamaie
- vanilie
Crema
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 50 g zahar
- 15 g amidon
- coaja de la jumatate de lamaie (fasii, nu rasa)
- 100 g stafide

Punem stafidele la hidratat in apa calda.

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga oul, uleiul, zaharul, coaja rasa de lamaie, vanilia si amestecam bine. Apoi incepem sa incorporam faina, putin cate putin. Spre final framantam putin aluatul pentru o mai buna omogenizare. Ajustam cantitatea de faina astfel incat sa obtinem un aluat elastic, nelipicios. Il transferam apoi intr-un bol, il acoperim si-l lasam la dospit aproximativ 30 minute.

Intre timp, pregatim crema: punem fasiile de coaja de lamaie in lapte si le dam un clocot scurt. Intr-o cratita mica, amestecam oul cu zaharul si amidonul, apoi turnam cate putin laptele fierbinte din care am scos cojile de lamaie. Punem cratita la foc mic amestecamd continuu pana crema se ingroasa. 

Asteptam pana se recoreste putin crema, sa fie calda dar nu fierbinte, apoi incepem sa pregatim rulourile.

Impartim aluatul in doua si intindem pe o foaie de silicon sau de hartie de copt o foaie de aluat de aproximativ 35x25 cm cu grosime de aproximativ jumate de cm. Punem peste aluat jumatate din crema si jumatate din stafidele stoarse bine (nu aveam destule stafidele asa ca am pus si merisoare). Rulam apoi, cu ajutorul foii de silicon sau doar cu mainile daca ne descurcam. Taiem ruloul astel obtinut in felii de 2-3 cm pe care le asezam in tava de copt (pe foaie de silicon sau hartie de copt). Mie mi-au iesit 24 "melcisori" din tot aluatul.



Se mai lasa la dospit in tava aproximativ 20 minute, apoi se coc la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 20 minute, pana se runemesc frumos.

Merg de minune ca gustare la scoala sau birou, ori la micul dejun, langa o cafea sau o ciocolata calda.

Sursa  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu