Pentru trei portii am folosit
- 350 g sunculita taraneasca
- 300 g paste din grau dur
- 200 g smantana
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de masline verzi feliate
- o legatura (mai mica) de ceapa verde
- sare
Pentru a eficientiza timpul, se pun mai intati la fiert pastele conform instructiunilor de pe pachet
Sunca se taie bastonase si se pune la prajit intr-o lingura de ulei.
Dupa doua minute se adauga usturoiul zdrobit, amestecat cu o lingurita de sare, si partea alba de la ceapa taiata rondele precum si maslinele. Se pot folosi si masline negre insa in acest caz sosul de smantana isi schimba putin culoarea.
Le calim impreuna cam un minut pentru a se amesteca aromele, apoi se pun si cozile de la ceapa. Se tine pe foc pana se inmoaie acestea, se ia tigaia deoparte, se adauga smantana si de amesteca bine.
Pastele se strecoara bine, se aseaza pe farfurie, apoi se pune deasupra amestecul cu sunca si samantana.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu