Mi-a placut totdeauna spanacul si imi place chiar mai mult de cand am descoperit reteta pentru spanac a lui Jamie Oliver, reteta care dupa parerea mea intra la categoria "Bunatati in 5 minute".
Asadar luam cam 1 kg de spanac care se spala bine si se taie grosier.
Intr-o tigaie inalta (cu capac) se pune putin unt (cam 30-40 de grame) si 2 linguri ulei de florea soarelui. Cand untul s-a topit, adaugam un varf de cutit de nucsoara macinata, putina zeama de lamaie (cam o lingura) si spanacul, stors cat mai bine, se pune capacul si se lasa la inabusit cam 5 minute, eventual amestecand putin. Apoi se potriveste de sare dupa gust.
Pentru traditionalisti - se poate adauga
si putina smantana la final, eventual niste parmezan ras, asta daca
gustul nu vi se pare destul de bogat.
So delicious!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu