luni, 14 mai 2012

Spanac altfel

Mi-a placut totdeauna spanacul si imi place chiar mai mult de cand am descoperit reteta pentru spanac a lui Jamie Oliver, reteta care dupa parerea mea intra la categoria "Bunatati in 5 minute".



Asadar luam cam 1 kg de spanac care se spala bine si se taie grosier. 


Intr-o tigaie inalta (cu capac) se pune putin unt (cam 30-40 de grame) si 2 linguri ulei de florea soarelui. Cand untul s-a topit, adaugam un varf de cutit de nucsoara macinata, putina zeama de lamaie (cam o lingura) si spanacul, stors cat mai bine, se pune capacul si se lasa la inabusit cam 5 minute, eventual amestecand putin. Apoi se potriveste de sare dupa gust.

Se obtine un spanac diferit de piureul de spanac cu care suntem obisnuiti, dar care isi pastreza mai bine proprietatile. Si are o aroma deosebita datorata nucsoarei si lamaiei. Daca vi se para ca are zeama excedentara, scurgeti-o, nu o puneti in farfurie. Spanacul facut astfel merge foarte bine alaturi de traditionalul ochi de ou sau alaturi de o friptura.

Pentru traditionalisti - se poate adauga si putina smantana la final, eventual niste parmezan ras, asta daca gustul nu vi se pare destul de bogat.
 
So delicious!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu