Ingrediente
- 400 g dovlecel ras
- 4 bucati inner pui (fisiile interioare de la piept)
- o ceapa mare
- 50 g orez fiert (3 linguri)
- 200 ml bulion aromat (facut in casa, evident)
- 2 oua
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- mix de condimente din rasnita (busuioc, oregano, patrunjel - de toate)
De ce inner de pui? Asta ramasese de la snitelele picante si fiind mai moale decat pieptul intreg de pui m-am gandit ca ar fi o combinatie buna. Si a fost, zic eu.
Asadar, rapid ca e caldura mare si trebuie iesit repede din bucatarie. Se incinge uleiul si se adauga ceapa taiata marunt, iar dupa ce s-a inmuiat putin se adauga si carnea de pui taiata bucati cat mai marunte. Se adauga sarea, piperul, mix-ul de condimentele, bulionul si se mai tine cam 2 minute pe foc. Se ia deoparte si se adauga dovlecelul ras, orezul fiert si ouale intregi, amestecand energic pentru a evita coagularea oualor. Se toarna amestecul obtinut intr-un vas termorezistent si se da la cuptor, la 200 de grade pentru 30-40 de minute pana prinde o frumoasa crusta aurie.
Cantitatea de carne poate fi suplimentata daca vi se pare putina si pentru a duce preparatul din gama "predominant legume" (adica Dovlecel cu pui...) la "predominant carne" (adica Pui cu dovlecel...)
Poate fi sevit atat cald cat si rece.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu