E o salata de vinete altfel, deoarece nu are ceapa sau usturoi insa are... busuioc. Se obtine astfel o aroma aparte, ceva fara nicio legatura cu traditionala salata de vinete cu ceapa.
Ingrediente
- 2 buc vinete mari
- 150 g smantana grasa
- 3 frunze proaspete de busuioc
- un varf de cutit nucsoara
- sare, piper
Se coc vinetele - dupa metoda traditionala sau - se pun intr-o tava in cuptorul incins la 200 grade, pe hartie de copt, intepate cu furculita (ca sa nu explodeze), pentru o ora si, dupa ce se racoresc putin, se curata, apoi se toaca marunt.
Se zdrobesc frunzele de busuioc intr-un mojar, apoi se amesteca cu vinetele, smantana si restul condimentelor. Mie mi-a placut cu multa samnatna, insa cantitatea poate fi diminuata dupa preferinte. Nu scadeti insa numarul frunzelor de busuioc.
Merge de minune langa o rosie proaspat culeasa din gradina :)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu