duminică, 22 iulie 2012

Prajitura cu dovlecel

Data fiind abundenta dovleceilor in aceasta perioada, m-am gandit ca ar fi binevenita o reteta pe baza de dovlecei. Pare putin ciudat o prajitura cu dovlecel, dar merita incercata, macar datorita faptului ca se face foarte repede si ingredientele sunt accesibile din toate punctele de vedere.


Ingrediente
- 400 g dovlecel ras (crud)
- 220g 150 g zahar
- 230 g faina
- 150 g nuci macinate
- 150 ml ulei
- 3 oua
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 praf de copt (10 g)
- 1 esenta vanilie
- 1 lingurita scortisoara
- un varf de cutit cuisoare macinate

Se bat ouale intregi si un praf de sare cu telul, apoi se adauga uleiul si zaharul si se mai bate putin. Se pune nuca macinata si aromele (mie imi place mult scortisora asa ca pun cam 2 lingurite), parful de copt si bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie. Se amesteca bine pentru omogenizare. Incorporam apoi dovlecelul ras si la sfarsit faina.
Se toarna amestecul obtinut intr-o tava dreptungiulara (24x34 cm) tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor (preincalzit) la 175 grade pentru o ora.
Inainte de a o pune la copt...

... si dupa o ora

Poate fi servita ca atare sau cu galzura de ciocolata (alba sau neagra), glazura intr-un strat mai generos pentru iubitorii de ciocolata.


Potrivita pentru caldura de afara. Multumesc Deliei pentru reteta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu