Am scos de la "naftalina" - la cererea publicului degustator - o reteta candva destul de populara la noi in bucatarie, in vremurile (demult apuse, din fericire) cand multe se gateau prin prajire. Asadar, ajustand putin ingredientele, si la cuptor bineinteles, am obtinut niste crochete gustoase si sanatoase.
Ingrediente
- 4 -5 cartofi
- 100 g branza de burduf (cascaval sau telemea)
- 50 g unt (sau 2-3 linguri de ulei)
- 1ou
- sare
- pesmet
- marar verde tocat marunt (optional)
Se fierb cartofii in coaja, apoi se curata si de dau pe razatoare. Se amesteca cu branza, untul (uleiul), mararul, oul si sarea si se modeleaza sub forma de bastonase sau chiftelute care se dau prin pesmet.
Se pun intr-o tava, pe hartie de copt, si se dau la cuptor la 200 de grade pana se rumenesc putin, aproximativ 30-40 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu