Un ceva usor dulce, foarte potrivit langa cafeaua de dimineata. O reteta asa, mai fara poze deoarece nu e nimic complicat
Toate ingredintele se masoara volumic. Eu am folosit o cana de 200 ml si am facut un chec in forma rotunda, cu margine detasabila de diametru aproximativ 28 cm.
Ingredinte
- 2 cani chefir (poate fi si sana sau iaurt)
- o cana gris
- o cana faina
- jumatate cana zahar
- jumatate cana ulei
- un praf de copt (10 g)
- extra 2 linguri cacao si 2 linguri faina
- optional - arome, coaja de lamaie sau portocala, bucati de fructe confiate, bucati de ciocolata etc
Toate ingredientele "la cana" se amesteca, se adauga "optionalele", iar compozitia rezultata se imparte in doua: intr-o jumatate punem cele 2 linguri de cacao si in cealalta jumatate cele 2 linguri de faina.
In tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt se pun alternativ, in mijloc, cate o lingura de compozitie alba, una de compozitie maro, iar la final trecem cu o scobitoare prin ele, ceva de genul...
Se da la cuptor, preincalzit la 180 grade, pentru 35 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu