marți, 11 februarie 2025

Salata de icre greceasca

 O salata de icre usor de facut, care mie mi s-a parut mai "prietenoasa" cu colesterolul. Dintr-o multime de variante ale retetei de baza, am ales-o (si adaptat-o) pe asta.


Ingrediente:

- 100 g icre sarate

- 100 ml ulei de floarea soarelui

- 200 g cartofi (cantariti dupa curatare)

- 2 linguri ulei de masline

- o ceapa mijlocie

- zeama de la o jumatate de lamaie


Cartofii se taie felii si se pun la fiert cu putina sare. Cand sunt fierti bine se storc si se fac piure, adaugand la final cele 2 linguri de ulei de masline.

Icrele se bat cu mixerul adaugand in fir subtire, ca la maioneza, uleiul de floarea soarelui.

Cand s-a racit piureul de cartofi se adauga lingura cu lingura peste icre, mixand bine tot timpul pentru omogenizare. Cand am inglobat tot piureul, se adauga zeama de lamaie, de asemenea turnand cate putin si mixand continuu. La final se adauga ceapa (eu o dau pe razatoarea mica pentru a fi mai fina, dar poate fi si taiata marunt).

Se obtine o salata de icre foarte gustoasa, cu consistenta ferma. 

Sursa mea de inspiratie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu