luni, 30 mai 2016

Prajitura cu fructe si crema de branza

Un deliciu de prajitura foarte rapid de facut. Acu e drept ca poate cere ceva abilitati de manevrare a compozitiilor, dar nimic de netrecut :)
Am folosit de aceasta data boabe de struguri taiate in jumatate ca sa le pot scoate samburii (reteta originala fiind cu cirese) insa ma gandesc ca pot fi folosite si visine sau bucati de caise.
Si cum la noi, de obicei, portiile de dulcuri sunt mari, am facut prajitura in tava de 29 x 36 cm necesitand astfel cantitati triple fata de reteta originala (care era pentru o tava de 18 x 18 cm). Pozele sunt doar cu prajitura gata coapta deoarece a fost facuta la viteza foarte mare.




Ingrediente:
Pt. blatul cu ciocolata
- 360g unt (65% grasime)
- 300 g ciocolata neagra
- 6 oua
- 150 g zahar
- 375 g faina
- 10 g praf de copt
- un varf cutit sare
Pt. crema de branza
- 750 g ricotta
- 250 g mascarpone
- 300 g zahar
- 6 oua
- putina vanilie
- 500 g fructe

Blatul cu ciocolata: se pune la topit untul cu ciocolata rupta bucatele apoi se lasa sa se racoreasca (cam 10 minute). Ouale, zaharul si praful de sare se bat bine cu mixerul/robotul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, apoi se adauga untul cu ciocolata, iar dupa ce s-a omogenizat bine se pune faina amestecata cu praful de copt. 
Crema de branza: se amesteca ricotta, mascarponele, zaharul, ouale si vanilia obtinand o compozitie cremoasa, cugatoare.
In tava tapetata cu hartie de copt se toarna jumate din blatul cu ciocolata, iar peste el crema de branza. Peste crema de branza se aseaza fructele (spalate si stoarse bine) apasandu-le putin astfel incat sa intre complet in crema.
Deoarece diferenta de consistenta dintre blat si crema de branza este mare, restul compozitiei de blat se pune intr-un posh si se trag "linii" peste crema de branza.
Se coace la 180 grade timp de 35-40 minute si se taie dupa ce s-a racit complet.


Delicios!
Reteta preluata de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu