joi, 26 mai 2016

Tort cu ciocolata si capsuni

Un tort .... pentru cei 45 de ani ai mei.
Dilema: sa fie si pentru iubitorii de cocolata si pentrucei carora le plac fructele (in speta capsunii).
Rezultatul: un tort generos in ciocolata si capsuni (si desigur foarte bun)



Ingrediente (pentru o tava de 26 x 39 cm)

Blatul
- 300 g faina
- 375 g zahar
- 100 g cacao
- 675 ml lapte
- 55 ml ulei
- 2 prafuri de copt (20 g)

Crema cicolata
- 800 ml frisca 
- 400 g ciocolata (min 45 % cacao)


Crema capsuni
- 200 ml frisca
- 400 g iaurt cu capsuni
- 1 kg capsuni
- 10 g gelatina

Blatul: se amesteca bine faina, praful de copt, zaharul si cacao, apoi se toarna laptele si uleiul si se omogenizeaza bine si se toarna in tava tapeteata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 40 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca apoi se inlatura hartia de copt si se aseaza pe platoul pentru servire.

Crema de ciocolata: incalzim 400 ml de frisca (de preferinta pe aburi nu direct pe foc), apoi punem ciocolata rupta bucatele si o tinem la cald pana e topita de tot. Lasam sa se raceasca bine amestecul apoi amestecam cu restul de 400 ml frisca batuta spuma. 

Crema de capsuni: se bat frisca bine, apoi se adauga iaurtul si se mixeaza in continuare pana la omogenizare. Gelatina se pune la inmuiat cu apa rece si dupa ce s-a umflat se incalzeste putin, pana la dizolvarea completa a granulelelor. Asa calduta se adauga cremei mixand bine. Capsunii se spala, se storc bine si un sfert din ei se adauga in crema (mai mixam putin ca sa-i zdrobim putin).  

Asamblarea: Peste blat se toarna crema de ciocolata peste care se pun capsunii ramasi taiati feliute mai groase, apoi de crema cu capsuni. Daca vi se pare prea moale crema cu capsuni, puneti-o la frigider pentru cateva minute pana se intareste putin si abia apoi o turnati peste cea de ciocolata. Se orneaza cu cicolata, frisca, capsuni - dupa preferinta (eu am pastrat putina crema de ciocolata cu care am ornnat cand crema cu capsuni a fost "beton").

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu