sâmbătă, 15 septembrie 2012

Spaghete carbonara

Spaghetele carbonare sunt una din mancarurile preferate ale fiului meu asa ca (prietenii stiu de ce), am hotarat sa postez reteta pe care o folosesc, cea a lui Antonio Passarelli. O reteta simpla, dar e forte subtire granita intre a face niste spaghete-omleta sau niste spaghete cremoase delicioase.


Ingrediente (pentru 3 portii)
- 300 g spaghete
- 150 g sunca afumata (sau piept de porc)
- 2 oua intregi
- 2 galbenusuri
- 80 g parmezan
- 2 linguri ulei de masline
- o legatura patrunjel verde
- sare, piper

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa aceea se scurg pastrand putin apa in care au fiert (va ajuta la legarea sosului).

Ouale (si cele intregi si galbenusurile) se bat bine si se amesteca cu piper, patrunjelul taiat marunt si parmezanul ras.
Sunca se taie cubulete marunte si se rumeneste putin in ulei de masline intr-o tigaie mai adanca. Se adauga pastele fierte si se mai tin putin pe foc, timp in care le potrivim de sare.
Se ia deoparte tigaia si se pune peste paste compozitia cu oua amestecand incontinuu (pentru a nu se inchega ouale). Si asta deoarece in amestec cu apa de pe paste vom obtine o compozitie cremoasa, altfel - o omleta.
Se servesc calde. Noua ne place sa mai punem putin parmezan ras pe deasupra, dar nu-i obligatoriu.




Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu