luni, 17 septembrie 2012

Fursecuri cu scortisoara

Sunt preferatele mele in materie de fursecuri si, surpriza, lipseau de pe blog. Prin urmare am remediat aceasta "defectiune".  


Ingrediente - pentru 48 de bucati (48 deoarece asa mi-a fost mai simplu sa impart aluatul)
- 225 g unt
- 150 g zahar macinat pudra
- 2 oua mari
- 400 g faina 
- o esenta de vanilie
- jumatate lingurita nucsoara macinata
- jumatate lingurita cardamon macinat
- 50 g nuci macinate
- o lingurita (rasa) bicarbonat
- un varf de cutit sare

Pe deasupra un amestec dintr-o lingura zahar macinat pudra si doua de scortisoara

Se amesteca bine untul moale cu zaharul, ouale si esenta de vanilie. Se adauga bicarbonatul stins in putina zeama de lamaie, nucsoara, cardamonul si faina. Obtinem un aluat usor sfaramicios, care nu se lipeste de mana. Il modelam sub forma de bila, il acoperin cu o folie si il lasam in frigider pentru o ora.


Se imparte aluatul in 48 de portii, se modelelaza sub forma de bilute care se tavalesc prin amsetecul de zahar   pudra (o lingura) si scortisoara (2 linguri). Se aseaza pe hartie de copt (sau foaie de silicon) si se da la cuptorul incins la 190 de grade pentru 10-12 minute. Ale mele s-au crapat de data aceasta din cauza ca lingurita de bicarbonat a fost cam plina.
...si bineinteles tot de pe blogul Laurei Sava.





Nu prea dulci insa foarte aromate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu