miercuri, 24 aprilie 2019

Saleuri cu brânză

O rețetă "clasică", rapidă, foarte apreciată de toată lumea.

Ingrediente:
- 600 - 800 g făină albă
- 200 g unt gras
- 250 g smântână 30%
- 100 g untură
- 300 g brânză rasă*
- 20 g praf de copt
- 2 linguri chimion (macinat sau nu)
- o linguriță sare
- un ou pentru uns deasupra

*Brânza poate sa fie de buduf, cedar, caș de oaie etc, în funcție de cât de pregnant vreți să fie gustul ei în compoziție. Eu folosesc, de regulă, caș de oaie frământat cu sare (cel care se ține peste iarnă în congelator)
Preparare: se amestecă untul moale cu smântâna, untura, brânza, se adaugă chimionul, praful de copt și sarea, apoi o parte din faină și se începe frământatul. Cantitatea de făină necesară este undeva în jur de 700 g, in functie de tipul de faina, astfel încât să obținem un aluat elastic, ușor manevrabil.


Se întinde aluatul în foaie de grosime 0,5 cm și se decupează forme sau se taie bastonașe care apoi se așează în tava pe hârtie de copt sau foaie de silicon. Se pensulează apoi cu ou bătut cu puțină sare, eventual se presară deasupra și putin cașcaval ras sau oregano, chimen semințe, etc. Se coc la 200 grade timp de 15 minute. Eu am obținut din aceste cantități în jur de 100 de steluțe.




Mulțumesc tușa Iuliana 😊

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu