sâmbătă, 27 iulie 2013

Inghetata

Nu sunt deloc fan inghetata, insa cand e caldura mare mai calc pe alaturi si fac cate o portie. Si deoarece e apreciata de toti degustatorii, m-am gandit ca nu ar strica sa stie mai multa lume reteta. 



Ingrediente (pt.reteta de baza)
- 1 kg frisca vegetala
- 5 oua
- 10 linguri zahar
- o esenta vanilie

Se bate bine frisca. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar. Galbenusurile se freaca, tot spuma, cu restul de 5 linguri de zahar si esenta de vanilie. Se amesteca cele 3 compozitii si obtinem astfel "baza" pentru inghetata.
De aici incolo imaginatia fiecaruia e libera sa zburde. Se pot adauga diferite esente, cacao, bucatele de ciocolata sau de zahar caramel, nuci, stafide etc.
De data aceasta, portia mea de inghetata a fost facuta doar din 400 ml frisca, 2 oua, 4 linguri de zahar. Doua treimi din compozitie le-am asezonat cu un "toping" de caise (1 kg caise curatate in mare de pielita, 100 ml apa, 4 linguri de zahar puse pe foc pana se inmoaie bine fructele, ca o dulceata subtire)... 



.. iar o treime cu o lingura de cacao si 3 linguri fulgi de ciocolata.


Racoros pentruo zi calda de vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu