luni, 25 ianuarie 2021

Biscuiti la lingura

Da, suna ciudat "Biscuiti la lingura", dar asa se fac, cu lingura. Am descoperit de curand un blog cu retete fattoincasadabenedetta si, cu toate ca este in limba italiana, are retetele video pe facebook si e foarte usor sa intelegi ce se intampla, iar retele sunt, de regula, simple. Astfel "am dat" si peste acesti biscuiti a caror reteta am adaptat-o putin, esential fiind faptul ca am redus la jumatate cantitatea de zahar din ei, deoarece am folosit ciocolata cu lapte si ar fi fost prea dulci pentru gustul nostru.


Ingredinte (pentru 24 bucati):

- 2 oua mari sau 3 mai mici

- 90 g zahar

- o esenta vanilie

- 125 g unt topit

- 100 g lapte

- 125 g amidon

- 7 g amoniac

- 300 g faina

- 100 g chipsuri de ciocolata   

Intr-un castron suficient de mare (pentru a incapea toate ingredientele), se pun ouale intregi si se bat bine cu mixerul.  Se adauga zaharul si vanilia, mixand in continuare. Turnam untul topit si apoi laptele. Mixand in continuare, adaugam amidonul, amoniacul si faina, cate putin, pana se incorporeaza toate si obtinem un aluat uniform. Se pune apoi ciocolata (chipsuri sau ciocolata tableta maruntita cu cutitul). Aluatul obtinut este destul de moale.


Folosind doua linguri, modelam biscuitii si-i asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau foaie de silicon. Vom umple de fapt doua tavi mari din aluatul obtinut (e bine sa lasam spatiu mai mare intre ei). 


Punem tavile, simultan sau doar cate una, in cuptorul ventilat, preincalzit, la 170 grade, pentru 20 minute, pana se rumenesc usor. 


Se lasa sa se raceasca complet in tava, apoi se scot si se depoziteaza intr-o cutie inchisa ermetic.       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu