miercuri, 13 iunie 2012

Patratele din foietaj

Nu le-am gasit o denumire mai "comerciala". Ideea am gasit-o pe un blog culinar si dupa usoare ajustari am obtinut:



Dintr-o foaie aluat foietaj de 400 g se obtin 12 partatele pentru care am folosit diverse umpluturi:
- 2 ciuperci calite cu o ceapa mica, o lingura pasta dulce de ardei si putina verdeata
- cascaval
- cascaval si ciuperci

Se taie foietajul in 12 si pe fiecare bucata astfel obtinuta se face o taietura sub forma de patrat, dar astfel incat cutitul sa taie foietajul doar pana la jumatate din grosimea foii. Pe mijloc se fac cateva intepaturi cu varful cutitului pentru a nu se ridica la coacere. E mai complicta de explicat decat de facut. Sper ca-i destul de sugestiva poza.


Dupa ce se pune umplutura pe partea din mijloc (umplutura la alegera fiecaruia, eu am dat doar cateva idei), se pensuleaza cu un ou batut bine.


Asezate pe foaie de copt sau de silicon, se dau la cuptor, la 180 de grade pentru 15 minute.

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu