Asadar:
- 2 gulii medii (spre mari)
- o legatura de morcovi noi
- o ceapa alba mare
- o jumatete legatura marar verde
- 2-3 linguri ulei de floarea soarelui
- sare, piper
- smantana
Se curata toate legumele. Ceapa taiata marunt si morcovii dati pe razatoarea mare se calesc in ulei pana acesta se coloreaza putin. Se adauga guliile rase si dupa cateva secunde se toarna peste legume apa fierbinte. Adaugam sare si piper macinat, dupa gust, si lasam sa fiarba cam 10 minute, pana se inmoaie putin guliile. Nu trebuie lasate pana se fac piure.
Adaugam mararul taiat marunt, mai dam un clocot de 1 minut pentru a se intrepatrunde aromele si..... gata.
Se poate servi ca atare, caz in care poate fi calda sau rece, eventual alaturi de o felie de paine prajita
sau cu un supliment de smantana, in acest caz fiind obligatoriu calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu