Ingrediente:
- 250 g unt (65% grasime)
- 200 g zahar
- 5 oua
- 400 g faina
- un plic praf de copt (10 g)
- 3 linguri cacao
- 60 ml lapte
- ~ 1 kg caise
Asadar: untul moale se mixeaza cu zaharul tos, apoi se adauga pe rand ouale (intregi) mixand bine dupa fiecare. Adaugam laptele. Punem deoparte 6 linguri de faina, restul se amestecata cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia cu unt. In jumatate din aluatul astfel obtinut (cam 500 g) se adauga cele 3 linguri de cacao, in cealalta jumatate cele 6 linguri de faina ramase. Obtinem o compozitie care poate fi asezata cu lingura, in tava (33 x 24 cm) tapetata cu hartie de copt. Eu chiar asa am facut: am alternat o lingura de compozitie alba cu una neagra (obtinand ceva de genul tablei de sah), iar la sfarsit le-am uniformizat putin cu un cutit.
Am asezat bucatile jumatatile de caise cu coaja in jos. Daca aveti un kilogram de caise pot fi asezate una langa alta. Daca sunt mai putin de aseaza cu spatii intre ele.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 15 minute, apoi se reduce temperatura la 180 grade si se mai lasa 10 minute.
Poate fi servita ca atare sau pudrata cu zahar.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu