luni, 17 iunie 2019

Chec din codite de ciuperci

Toata lumea face ciuperci la gratar insa nu foloseste coditele. Si pentru ca sunt perfect comestibile, m-am gandit sa le "reciclez". A iesit astfel un chec foarte gustoas (si foarte rapid de facut).



Ingrediente:
- 150 g codite de ciuperci champignon
- 5 oua
- 3 linguri faina
- 2 linguri marar proaspat (tocat)
- o ceapa mare (sau 4-5 fire ceapa verde)
- 1 lingurita sare
- piper
- o jumatate lingurita praf de copt
- 2 linguri ulei

Ceapa se taie marunt si se caleste in cele doua linguri de ulei, amestecand din cand in cand ca sa nu se arda pe margini, pana devine sticloasa. Se adauga coditele de ciuperci spalate si taiate rondele si sarea si se mai lasa 2-3 minute pana se inmoaie putin si ciupercile. Se adauga apoi mararul taiat marunt.



Ouale se bat ca pentru omleta, se adauga faina, praful de copt si piperul si se omogenizeaza bine. 
Punem si ciupercile calite si turnam amestecul astfel obtinut intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt (umezita bine). Se da la cuptor, la 180 grade, pentru 20 minute.





Am obtinut astfel, rapid, un fel de mancare care poate fi servit ca aperitiv, mic dejun, cina etc.
Bun mai ales cald, dar si rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu