Inca mai am o parte din dovlecii aromati din toamna si, avand ca susrsa de inspiratie blogul Andreei am adaptat reteta ei la ingredintele pe care le aveam la indemana. Rezultatul: niste fursecuri cu dovleac foarte gustoase, nu foarte dulci, usor pufoase, aromate...
Ingrediente
- 200 g dovleac copt (piure)
- 500 g faina
- 150 g zahar
- 25 g drojdie proaspata
- 50 ml lapte
- 150 g unt (65% grasime)
- 70 g untura
- un ou
- o jumatate lingurita scortioasa
- o lingurita cardamon (optional)
- putina sare
Se incalzeste laptele, untul si zaharul pana la dizolvarea acestuia din urma. Daca rezulta un amestec prea cald, il lasam sa se mai racoreasca putin, apoi dizolvam drojdia in el. Amestecam cu oul, untura (moale), piureul de dovleac, condimentele, sarea si treptat cu faina. Se va obtine un aluat destul de unsuros care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Se intinde o foaie de 0.5-1 cm grosime din care decupam diverse forme. Personal recomand sa intindeti foaia direct pe hartia de copt cu care veti pune la cuptor fursecurile. Se "culege" aluatul suplimentar dintre formele decupate si se da la cuptor (preincalzit) la 190 grade pentru 15 minute, pana se rumenesc foarte putin. Se lasa sa se racoreasca pe hartia de copt si, cat inca mai sunt caldute, se pudreaza cu zahar. Sau, complet racite, se orneaza cu ciocolata topita.
Acesta e rezultatul. Imaginile din timpul procesului de productie - data viitoare.
Pofta buna.
Acesta e rezultatul. Imaginile din timpul procesului de productie - data viitoare.
Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu