vineri, 22 martie 2013

Omleta cu cartofi

Revenim la "gatim cu ce avem la indemana". Si repede daca se poate. Cum in orice bucatarie se gasesc cartofi si oua am plecat de la aceste ingrediente. Astfel am obtinut ceea ce am denumit omleta cu cartofi. Nu-i chiar o reteta gata in 5 minute, insa se prepara foarte repede, de aceea am incadrat-o la aceasta categorie.



Ingrediente
- 0,5 kg cartofi
- 5 oua
- o lingura marar tocat (proaspat, nu uscat)
- un ardei rosu
- 50 g parmezan
- 2 linguri ulei
- o lingurita sare

Se fierb (de jumatate) cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea mare. 
Ouale se bat bine cu sarea. Adaugam mararul, ardeiul rosu taiat cubulete si parmezanul ras. Punem amestecul peste cartofii rasi si omogenizam bine.

Turnam compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent in care am turnat initial cele doua linguri de ulei si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 20 minute, pana se coaguleaza ouale si se rumeneste usor deasupra.


Se serveste calda, simpla sau alaturi de gogosari murati, eventual cu un supliment de parmezan presarat deasupra.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu