joi, 28 martie 2013

Chec cu dovleac

Deoarece dovleacul copt pentru fursecurile cu dovleac a fost muuult prea mare, am folosit o parte din el si pentru acest chec gasit tot pe blogul Andreei. Ce a mai ramas din dovleacul urias, am pus in pungi (cantarite, cu gramajele necesare la diverse retete) in congelator.

Ingrediente
- 200 g dovleac copt  
- 150 80 g zahar
- 3 oua
- 100 g nuci
- 100 g ricotta (sau urda)
- 280 g faina
- o esenta de vinilie
- 0.5 lingurite scortisoara macinata
 -1.5 lingurite praf de copt
- sare
- seminte dovleac (pt.decor, optional) 

Nucile le punem cateva minute (cam 5) in cuptorul incins la 200 grade - pentru a se praji putin si a primi astfel un gust mai desosebit. Le lasam la racit si le macinam cu robotul, insa nu foarte marunt.

Procesul tehnologic e asemanator celui de la checul cu dovlecel, unul foarte simplu: se amesteca cu telul ouale intregi, zaharul, sarea, vanilia si uleiul. Adaugam ricotta (urda de la tara, in cazul meu, tot din congelator), nucile macinate, scortisoara si dovleacul facut piure si omogenizam bine. Urmeaza apoi faina, amestecata cu praful de copt. Compozitia rezultata se toarna intr-o forma rotunda (diametru 26 cm), unsa mai intai cu ulei. Se risipesc pe deasupra semintele de dovleac (optional).



Se da la cuptor, la 190 de grade pentru 40 de minute, pana se rumeneste frumos. Eu am lasat-o sa se raceasca complet in forma cu care am copt-o insa i-am inlaturat inelul.  


Bun si aromat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu