luni, 28 iulie 2014

Tort cu nuci si mascarpone

Un tort bun, bun pentru un copil deosebit - Alexul meu.



Ingrediente
- 7 albusuri
- 300 g zahar
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri faina
- 4 linguri nuca prajita si macinata
- 300 g nuca zdrobita (prajita)
- 300 g nutella (sau orice crema de alune)
- 500 g frisca 
- 500 g mascarpone

Se bat albusurile spuma tare, apoi se adauga 200 g zahar si se bate in continuare pana se topeste zaharul, urmeaza pesmetul, faina si cele 4 linguri de nuca macinata (ingrediente care se incorporeaza amestecand usor, prin rasturnare, cu un tel). Intr-o tava de dimensiune 33x24 cm tapetata cu hartie de copt se aseaza nuca prajita si zdrobita cu sucitorul apoi compozitia de albusuri si se da la cuptor la 170 grade (foc mic) pentru 20-25 minute, pana se rumeneste deasupra. Calda fiind, se rastoarna pe o planseta (tava etc), de indeparteaza foaia de copt si se unge cu cele 300 g crema de alune.


Blatul fiind cald, crema de alune se va inmuia si astfel se va repartiza repede si uniform peste el.


Se bate spuma frisca, apoi se adauga mascarponele. Cele 100 g zahar ramase se topesc in putina apa-cam 50 ml (pe foc) apoi se adauga cremei si se mixeaza pana se absorbe siropul in compozitie. Se pune peste blat cand acesta e rece complet si se tine la rece pana in momentul servirii. Se orneaza cu ciocolata, nuci, frisca.




Ca de obicei torturile pentru cei de-ai casei nu prea sunt ornate, dar sunt deosebit de gustoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu