duminică, 25 noiembrie 2012

Biscuiti pentru cafea

... sau biscuiti pentru mic dejun, altfel spus un fel de Chocolate chips cookies. Cum ziceam, numai buni langa cafeaua de dimineata pentru cei care sar de obicei peste micul dejun.


Ingrediente
- 1 ou
- 300 250 g faina
- 100 g zahar 
- 100 g unt
- 100 75 g ciocolata cu 45% cacao
- 0,5 plic praf de copt
- o lingurita cacao
- un praf de sare


(Am ajustat putin cantitatile si mi-au placut mai mult asa)
Untul moale (la temperatura camerei) se freaca cu zaharul si oul. Se adauga apoi amestecul de prafuri (faina, praf de copt, cacao si sare) si se amesteca cat mai putin, doar pentru omogenizare, deoarece vrem sa obtinem un aluat sfaramicios nu unul elastic. Punem apoi ciocolata taiata in bucatele cat mai mici si mai framantam putin. Cum ziceam, obtinem un aluat sfaramicios, pe care il modelam sub forma de sul lung cam de 30 cm, il acoperim cu folie si-l tinem la rece cam o jumatate de ora.



Scoatem aluatul din frigider, il taiem feliute (cam de 7 mm, mi-au iesit 27 de bucati) pe care le asezam in tava pe hartie de copt. Le coacem la 180 de grade timp de 15 minute.   




Se pastreaza in cutii bine inchise. Numai buni de savurat la cafea. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu