sâmbătă, 7 martie 2015

Pui umplut cu alune

Intr-un final am reusit sa fac si cateva poze la una din retele preferate de baietii familiei (care mananca de obicei "carne cu carne"): pui umplut cu carne de porc si alune. O reteta pe cat de savuroasa pe atat de usoara si rapid de pregatit. Deci...


Ingrediente
- un pui gril (cam 1,5 kg)
- 200 g carne de porc
- 150 g alune crude
- sare, piper, boia

Se spala puiul bine si se presara cu sare atat exterior cat si interior. Carnea de porc se taie cubulete mici (de max 1 cm), se amesteca cu alunele CRUDE si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si boia. Amestecul astfel obtinut se indeasa in pui, apoi se "sigileaza" cu niste scobitori. Daca puiul e mai mare se suplimeteaza cantitatea de carne  de porc si alune astfel incat interioarul acestuia de fie plin ochi.



Ca sa nu gatesc si maine eu am facut de-a dreptul doi pui. Asta e...
Se pune puiul (asezat pe spate) intr-o tava, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la 200 grade pentru o ora. Dupa o ora, se inlatura folia si se mai lasa inca 40-50 minute, pana se rumeneste bine. Nu e nevoie de niciun fel de grasime deoarece e suficienta grasimea din pielea de pui (piele care, de altfel, e foarte buna la final, crocanta, condimentata).


Delicios, atat simplu cat si alaturi de cartofi, legume la tigaie, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu