joi, 22 martie 2018

Biscuiti cu fulgi de ovaz II

Inca o reteta cu fulgi de ovaz, insa destul de "light" deoarece am luat-o dintr-o serie de retete cu dulciuri pentru copii..




Ingrediente:
- 200 g fulgi de ovăz
- 200 g făină
- 80 g zahăr
- 200 g unt 80% grasime

- 2 lingurite praf de copt
- 75 g stafide, merisoare, nuci, alune, ciocolata etc. (orice, la alegere)
- 2 linguri lapte (sau un ou)
- un praf de sare


Fulgii de ovaz se maruntesc in robotul de bucatarie. Intr-un vas suficient de mare se amesteca fulgii macinati, faina, zaharul, praful de copt si sarea. Adaugam apoi untul moale si laptele si framantam pana obtinem un aluat (destul de sfaramicios). Integram in el si fructele uscate, ciocolata sau nucile, dupa care punem aluatul intr-o folie (sau punga) de plastic si-l lasam in frigider cel putin o ora. (I-am dat o forma alungita pentru a fi mai usor de portionat).
Personal mi se pare mai ok aluatul cu ou incorporat deoarece nu e asa sfaramicios si "batonul" de mai jos l-am putut felia direct cu cutitul (aprox 0,5 cm) si pune direct la copt (biscuitii au ramas de forma patrata).


Dupa acest interval, se scoate aluatul din frigider si se modeleaza biscuitii dupa dotrinta (se pot face bilute care mai apoi se aplatizeaza, de exemplu). Se pun in tava pe foaie de copt si se dau la cuptor (incins la 180 grade) pana se rumenesc usor, aproximativ 20 min.





Sunt destul de sfaramiciosi si se pastreaza pentru mai multe zile in cutii inchise.
Pofta buna!

Un comentariu: