sâmbătă, 11 august 2018

Cornulete fragede cu nuca

De mult imi doream sa fac aceste cornulete. Simple, rapide, gustoase. O reteta clasica din bucataria romaneasca. 
Din ingredientele de mai jos am facut patru tavi mari, aproximativ 160 bucati. Deocamdata lipsesc fotografiile de pe parcurs, insa cred ca e destul de usor de facut si doar dupa explicatii 😉.




Ingrediente:
- 600g faina
- 300 g untura (sau margarina Rama)
- 200 g nuca macinata (eventual prajita inainte)
- 100 g zahar (fin sau macinat pudra)
- 1 ou
- 100 ml lapte
- vanilie
- optional: coaja de la o lamaie sau o jumatate lingurita anason
- 100 g zahar macinat pudra pentru pudrat la final

Faina se amesteca cu untura (cu mana), apoi se adauga nuca si zaharul si se omogenizeaza in continuare. Se obtine un aluat asemenator cu un nisip umed. Adaugam apoi oul, laptele, vanilia, eventualele alte arome si omogenizam cat mai bine. Vom obtine un aluat gras, care se despinde bine de pe marginea vasului in care a fost facut. Nu exageram cu framatatul pentru a obtine un aluat fraged, nu elastic.
Se ia din aluat aproximativ 10 g (cat o nuca mica) si se modeleaza pe masa cu varfurile degetelor, apasand putin mai tare spre capete pentru a obtine un bastonas cu capete usor mai subtiri. Se indoaie in forma de semiluna si se aseaza in tava pe hartie de copt sau foaie de silicon. Pot fi asezate destul de apropiate deoarece nu vor creste mult.


Se coc la 170 grade timp de 13-15 minute pana se rumenesc usor la partea de jos si la capete. Caldute fiind, se tavalesc prin zahar pudra. Se pastreaza in cutii inchise bine.


Sa aveti pofta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu