Un tort fara zahar, care se preteaza foarte bine pentru copiii sau persoane aflate la dieta :)
Ingrediente blat (tava 33 x 24 cm)
- 10 oua
- 280 g faina alba
- 300 ml lapte
- 4 linguri ulei de cocos
- 10 g praf de copt
- 6 piersici decojite
Pt. piureul de piersici
- 12 curmale fara samburi
- 8 piersici decojite (sau 4 mari)
- 2 linguri zeama de lamaie
Pt. crema
- 500 g mascarpone
- 400 g iaurt cu 10% grasime
- 8 lingurite miere
- 2 linguri zeama de lamaie
Pt. ornat: 2 piersici
Eu recomand sa se inceapa cu crema de mascarpone pentru a o putea lasa la rece un timp.
Dupa de s-a copt si racit complet, se taie in trei straturi (orizontal). Vom avea un tort cu trei straturi de blat si doua de crema (plus decor). Daca aveti retinere in a felia blatul (e destul de umed si greu de manevrat daca e dimensiunea asta), se pot coace si trei foi distincte, fiecare facuta din o treime din cantitatile de mai sus si, desigur, copt pentru o perioada mai scurta (cred ca un 20 minute pentru fiecare foaie ar fi de ajuns).
Insa foarte bun si pentru cei fara nicio problema de sanatate. Piersicile folosite sunt proaspete, nu din compot.
Ingrediente blat (tava 33 x 24 cm)
- 10 oua
- 280 g faina alba
- 300 ml lapte
- 4 linguri ulei de cocos
- 10 g praf de copt
- 6 piersici decojite
Pt. piureul de piersici
- 12 curmale fara samburi
- 8 piersici decojite (sau 4 mari)
- 2 linguri zeama de lamaie
Pt. crema
- 500 g mascarpone
- 400 g iaurt cu 10% grasime
- 8 lingurite miere
- 2 linguri zeama de lamaie
Pt. ornat: 2 piersici
Eu recomand sa se inceapa cu crema de mascarpone pentru a o putea lasa la rece un timp.
Crema: se amesteca bine mascarponele cu iaurtul, mierea si lamaia, apoi se da la rece pana se coace si, respectiv, raceste blatul. Asa arata dupa doua ore de stat in figider
Piureul de piersici: se pun la inmuiat curmalele (asta daca sunt mai uscate) pentru aproximativ 2 ore. Dupa aceea, se maruntesc in robot sau blender impreuna cu piersicile decojite si cele 2 linguri zeama de lamaie pana se obtine o pasta cat mai fina. Se pune si aceasta la rece.
Blatul: se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile, uleiul, laptele, faina si praful de copt omogenizand cat mai bine. Peste acest amestec se pun albusurile batute spuma, omogenizand cu o spatula, prin miscari verticale. Piersicile se decojesc, se taie cubulete cat mai mici si se pun in compozitia de mai sus.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da la cuptor (preincalzit la 170 grade) pentru 45 minute.
Dupa de s-a copt si racit complet, se taie in trei straturi (orizontal). Vom avea un tort cu trei straturi de blat si doua de crema (plus decor). Daca aveti retinere in a felia blatul (e destul de umed si greu de manevrat daca e dimensiunea asta), se pot coace si trei foi distincte, fiecare facuta din o treime din cantitatile de mai sus si, desigur, copt pentru o perioada mai scurta (cred ca un 20 minute pentru fiecare foaie ar fi de ajuns).
Asamblarea:
Se pune un strat de blat care se unge bine cu o treime din piureul de fructe,
apoi se pune o treime din crema de mascarpone. Repetam operatiunea cu inca o foaie de blat. Acoperim totul cu cea de-a treia foaie de blat. Cantitatea de crema si piure de fructe ramasa o folosim pentru ormare (dupa stiinta si placerea fiecaruia). Am pus in mijloc restul de piure si l-am inconjurat cu restul de crema alba si feliute de piersici.
apoi se pune o treime din crema de mascarpone. Repetam operatiunea cu inca o foaie de blat. Acoperim totul cu cea de-a treia foaie de blat. Cantitatea de crema si piure de fructe ramasa o folosim pentru ormare (dupa stiinta si placerea fiecaruia). Am pus in mijloc restul de piure si l-am inconjurat cu restul de crema alba si feliute de piersici.
Sursa mea de inspiratie a fost un blog cu dulciuri pentru copii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu