sâmbătă, 19 mai 2012

Supa chinezeasca

Poate parea putin ciudat ca am incadrat-o la retete in 5 minute, dar cu aceste ingrediente chiar se face intr-un timp record. Care-i secretul? Am folosit legume congelate si piptul de pui a fost taiat destul de marunt.

In cazul de fata, in lipsa amestecului congelat de legume chinezesti, am folosit:
- 750 g amestec mexican de legume congelate + ciuperci congelate
- 500 g piept de pui
- 2 cm radacina de ghimbir
- un pumn de muguri de bambus din conserva
- 100 ml sos de soia
- sare, piper alb macinat
- 1-2 linguri de amidon
- ulei de susan (optional)


Cum ziceam se taie pieptul de pui feliute subtiri si se pune la fiert impreuna cu ghimbirul curatat si feliat cat mai fin. Cand puiul e fiert de jumatate (cam in 7-8 minute) se adauga si legumele, sosul de soia, piperul si, daca mai este cazul, sare.
Dupa inca 5 minute se verifica iarasi carnea. Daca e fiarta se poate aduga si o lingura sau doua de amidon, dizolvat in apa rece!, daca doriti sa obtineti o consistenta putin mai groasa.
Legumele trebuie sa ramana crocante, nu o transformam intr-o supa de zarzavat traditional romaneasca.
Se savureaza fierbinte, intr-o aroma de ghimbir si sos de soia.....

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu