vineri, 8 iunie 2012

Tagliatelle cu surimi


Cei care aveti probleme cu colesterolul uitati de reteta asta. Ceilalti neaparat incercati-o. O fac de atata vreme incat nici nu-mi mai amintesc de unde o stiu. 



Ingrediente (pentru 4 portii):
- 250 g surimi
- 400 g tagliatelle
- 100 g unt
- 250 g smantana
- zeama de la o lamaie
- 80-100 g capere
- un manunchi maare de patrunjel proaspat (2-3 legaturi de la piata)
- sare, piper


Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet.


Sosul
E genul care se mai poate folosi la peste (facut la abur sau la cuptor), legume sote, piept de pui (fiert).
Zeama de lamaie se pune intr-un vas si se incalzeste; cind fierbe se adauga smantana si se amesteca pana se ingroasa (smantana cu cel putin 20% grasime si fara lapte praf adaugat - cititi va rog eticheta).
Se ia de pe foc, se adauga untul, mult patrunjel si capere-dupa preferinta zic eu. Noua ne plac asa ca am pus destul de multe.
In sos se pun apoi surimi (decongelati, evident, si atat, nu fierti, nu nimic) taiati cubulete (cam in 3-4 bucati fiecare bastonas), sare si piper. 

Dupa ce pastele sunt fierte, se scurg (nu cumva sa turnati apa rece peste ele) si se toarna deasupra sosul. Se amesteca bine si se servesc calde - cu adaos de patrunjel eventual. 



Bun, bun.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu