vineri, 5 octombrie 2012

Ciorba falsa de burta

Daca am chef de ciorba de burta si nu gasesc burta proaspata, ma orientez repede spre o caserola cu ciuperci pleurotus - se gasesc tot timpul anului asa ca asta nu-i o problema, si am rezolvat. Execut o ciorba falsa de burta, pe cat de rapida pe atat de gustoasa. Si marele ei avantaj (pentru cei care nu mananca ciorba de burta chiar datorita aspectului bucatilor de burta) nu contine bucatile de burta, ci fasiute de ciuperci.


Ingrediente 
- 500 g ciuperci pleurotus
- 2 morcovi - mari
- 1 radacina patrunjel
- un ardei rosu - mare
- o ceapa - medie
- 2 frunze de dafin
- 400 g smantana grasa
- 2 galbenusuri
- 4 catei de usturoi - mari
- 100 ml ulei
- sare, piper, otet (toate dupa gust)


Se curata radacinoasele si se dau pe razatoare. Ceapa se taie marunt si, impreuna cu radacinoasele se pun la calit in 100 ml ulei. Cand s-au inmuiat (cam dupa 5 minute), se adauga apa (fierbinte pentru ca treaba sa mearga mai repede) - cam 2-3 litri si se lasa la fiert inca 20 de minute. Adaugam apoi ciupercile pleurotus (spalate si taiate fasiute ca burta, doar e ciorba falsa de burta, nu?), ardeiul rosu taiat cubulete si o lingurita de piper negru macinat.


Mai lasam la fiert cam 10 minute, pana se inmoaie si ciupercile. 
Galbenusurile se freaca cu sare, turnand apoi otetul, cate putin, ca sa obtinem o compozitie omogena. Adaugam smantana si amestecam bine. Cand legumele din ciorba sunt gata, stingem focul si punem cateii de usturoi pisati bine. Se aduce amestecul de galbenusuri cu smantana cat mai aproape de temperatura ciorbei turnand in el putina cate putina zeama din ciorba. Cand ciorba s-a linistit (nu mai scoate nici un bulbuc de fierbere) se toarna galbenusurile cu smantana (daca punem amestecul mai repede se taie). Si ... gata.
Se serveste cu adaos de ardei iute - daca va place.


Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu