luni, 1 octombrie 2012

Conopida la cuptor

O modalitate de a gati conopida, as zice chiar cel mai apreciat mod de a o gati la noi in casa, este la cuptor cu branza sarata si smanata. Nu am reusit sa surprind in imagini etapele retetei, dar nu e nimic complicat, sunt convinsa ca va descurcati si fara ele.


Ingredinte - aproximative :)
- 0,8 kg conopida
- 3 oua
- 300 g branza de vaci 
- 100 g smantana grasa
- o jumatate lingurita nucsoara
- o lingurita condiment Mirodenia
- sare, piper
- unt, pesmet

Conopida se desface buchetele si se pune la fiert in apa cu sare. Ouale se bat bine cu smantana apoi se toarna peste branza. Urmeaza condimentele: lingurita de Mirodenia (sau vegeta), nucsoara, sare si piper dupa gust.  

Se tapeteaza un vas termorezistent cu unt si (generos) pesmet. Punem apoi buchetelele de conopida, intr-un strat cat mai uniform, una langa alta. Turnam deasupra amestecul de branza, samantana si oua si dam la cuptor (preincalzit la 200 de grade) pana se rumeneste deasupra (cam 30 de minute).

Se serveste calda si, daca nu aveti probleme cu colesterorul, cu "toping" de smantana. Sau preferatul meu - un ketchup facut in casa.
Pofta buna.



Un comentariu: