marți, 23 octombrie 2012

Pui cu gutui la cuptor

Inspirata de pe numabun.ro, reteta aceasta e un deliciu pentru amatorii de mancaruri cu gust dulce-acrisor-sarat.



Ingrediente
- 5 pulpe de pui dezosate
- 3 gutui
- 6 linguri ulei
- 4 linguri de zahar
- 100 ml apa
- zeama de la o jumatate de lamaie
- sare, piper

Se spala bine gutuile si de taie feliute - daca va iese, (ale mele erau atat de bio incat pentru a indeparta "chiriasii" a trebuit sa le tai cubulete), apoi se stropesc cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida.
Intr-un vas termorezistent se pune uleiul, apoi gutuile peste care se presara zaharul. Asezam peste ele pulpele sarate si piperate dupa gust, turnam apa, acoperim vasul cu un capac sau cu folie de aluminiu si-l dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 70 de minute.




Dupa 40 de minute, intoarcem carnea pe partea cealalta (pentru o aroma mai profunda) si lasam vasul neacoperit pana se rumeneste (inca o jumatate de ora).
Se serveste alaturi de cartofi natur sau numai puilui si gutuile coapte, insa neaparat cu sosul din vas.



Delicios.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu