marți, 27 noiembrie 2012

Cornuri pufoase cu scortisoara

Din seria "Pufosenii" va prezint azi o varianta cu scortisoara, adica (in sfarsit ceva) dulce. Reteta inspirata de pe truedelights.ro



Ingredinete:
- 200 ml + o lingura lapte
- 100 g unt
- 42 g drojdie proaspata
- 5 oua
- 500 g faina
- 3(aluat) + 5(umplutura) linguri zahar
- 6 linguri pesmet
- o lingura scortisoara
- o jumatate lingurita cuisoare macinate
- o esenta de vanilie
- jumatate lingurita sare

De unde cele 42 g drojdie? Pur si simplu atat avea pachetul. In retea zicea 50 g, dar au crescut mai mult decat suficient si cu cele 42.

Drojdia se dizolva in laptele caldut, apoi se adauga zaharul (3 linguri), untul topit, 4 galbenusuri, vanilia si sarea. Punem apoi faina si framantam bine aluatul (ca de obicei putem jongla putin cu cantitatea de faina astfel incat sa obtinem un aluat usor manevrabil, care nu se lipeste de mana). Lasam la dospit pentru o jumatete de ora, pana isi dubleaza volumul. Eu am uitat de el si a stat o ora, asa ca si-a triplat volumul. Umplutura: albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar, apoi adaugam pesmetul, scortisoara si cuisoarele.


Am impartit aluatul in 10 portii si le-am lucrat separat. Am preferat sa le dau forma "Parizienelor", insa se preteaza la fel de bine si sub forma de baghete, cornuri etc. Se intinde mai intai alatul, peste se pune umplutura, se cresteaza pana la jumatate, apoi se ruleaza. Se pun in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu amestecul format dintr-un galbenus si lingura de lapte si se mai lasa la dospit 10 minute.



Se coc la 180 grade timp de 20-25 minute, pana se rumenesc frumos.



Perfecte pentru gustarea de dimineata, sau de la scoala, serviciu.
Delicioase, cu un parfum de scortisoara, de iarna.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu