E o varianta a tortului cu fructe insa de aceasta data de dimensiuni normale, adica intr-o forma rotunda cu diametrul de 26 cm. Am schimbat blatul, fiind vorba de un tort mai mic si, deci, mai usor manevrabil.
Blatul
- 200 g faina
- 250 g zahar
- 70 g cacao
- 450 ml lapte
- 35 ml ulei
- 1 praf de copt (15 g)
Crema
- 500 g mascarpone
- 250 g frisca vegetala
- 100 g zahar
- 1 ou
- 8 g gelatina granule
- 800 g fructe de padure congelate
pt.decor
- 250 g frisca vegetala
- 1 plic tort gelee transparent
Blatul: se amesteca bine faina, praful de copt, zaharul si cacao, apoi se toarna laptele si uleiul si se omogenizeaza bine si se toarna intr-o forma rotunda cu margine detasabila (diametru 26 cm, dupa cum ziceam) tapeteata cu unt si faina sau cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 40 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca in tava.
Pentru crema, frisca de bate spuma, apoi jumatate din ea se amesteca cu mascarponele si se mai bate putin. Gelatina se pune la inmuiat cu doua linguri de apa rece, dupa aceea se adauga oul intreg si zaharul si se incalzeste amestecand bine, pana se topeste zaharul. Atentie sa nu fiarba deoarece atunci isi pierde proprietatile de inchegare. Dupa ce o racorim o amestecam cu frisca si mascarponele mixand inca putin.
Fructele de padure, dezghetate, se pun la stors. Taiem blatul in doua (orizontal), asezam prima foaie obtinuta, punem in jurul ei marginea detasabila a formei in care l-am copt, turnam peste blat cam 3/4 din crema apoi imprastiem cat mai uniform jumatate din fructele de padure. Asezam si cea de-a doua foaie de blat, restul de crema si acoperim cu fructele ramase. Se da la rece pentru cateva ore, sau pana a doua zi, pentru a se intari crema. Scoatem inelul si ornam cu frisca ramasa.
A fost cadou pentru cineva, deci nu avem sectiune. Gustul insa, sunt sigura, a fost deosebit.
- 250 g zahar
- 70 g cacao
- 450 ml lapte
- 35 ml ulei
- 1 praf de copt (15 g)
Crema
- 500 g mascarpone
- 250 g frisca vegetala
- 100 g zahar
- 1 ou
- 8 g gelatina granule
- 800 g fructe de padure congelate
pt.decor
- 250 g frisca vegetala
- 1 plic tort gelee transparent
Blatul: se amesteca bine faina, praful de copt, zaharul si cacao, apoi se toarna laptele si uleiul si se omogenizeaza bine si se toarna intr-o forma rotunda cu margine detasabila (diametru 26 cm, dupa cum ziceam) tapeteata cu unt si faina sau cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 40 de minute. Dupa ce s-a copt se lasa sa se raceasca in tava.
Pentru crema, frisca de bate spuma, apoi jumatate din ea se amesteca cu mascarponele si se mai bate putin. Gelatina se pune la inmuiat cu doua linguri de apa rece, dupa aceea se adauga oul intreg si zaharul si se incalzeste amestecand bine, pana se topeste zaharul. Atentie sa nu fiarba deoarece atunci isi pierde proprietatile de inchegare. Dupa ce o racorim o amestecam cu frisca si mascarponele mixand inca putin.
Fructele de padure, dezghetate, se pun la stors. Taiem blatul in doua (orizontal), asezam prima foaie obtinuta, punem in jurul ei marginea detasabila a formei in care l-am copt, turnam peste blat cam 3/4 din crema apoi imprastiem cat mai uniform jumatate din fructele de padure. Asezam si cea de-a doua foaie de blat, restul de crema si acoperim cu fructele ramase. Se da la rece pentru cateva ore, sau pana a doua zi, pentru a se intari crema. Scoatem inelul si ornam cu frisca ramasa.
A fost cadou pentru cineva, deci nu avem sectiune. Gustul insa, sunt sigura, a fost deosebit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu